Alla filmer vi visar har svenskt tal och är barntillåtna eller från 7 år.

 

För att alltid kunna visa de nyaste DVD-filmerna väntar vi in i det sista med att presentera föreningarnas filmer. Några dagar innan start kan du se vilka filmer som visas i just din förening genom att klicka på fliken "våra föreningar" i vänsterspalten och sen klicka dig vidare till din ort. Här nedan kan man läsa lite mer om filmerna. Alla nedanstående texter är från Swedish Film AB, som är det bolag vi köper filmlicens ifrån. 

 

 

Pelle Kanin

Pelle Kanin bor med sin familj under ett träd precis utanför Herr Karlssons gård. Trädgården bågnar av smaskiga grönsaker, men Herr Karlsson vill inget hellre än att stoppa Pelle i en paj. Lyckligtvis finns hans granne, konstnären Bea där för att rädda och ta hand om honom. Pelle tror att han har vunnit när Herr Karlsson dör, men visar sig få ännu större problem när Herr Karlssons avlägsne släkting Thomas flyttar in. Plötsligt gäller det inte bara grönsakslandet, utan även Beas uppmärksamhet. En maktkamp har inletts. Den ordningsbesatte Thomas har precis blivit sparkad från sitt jobb på det välkända varuhuset Harrods, och vill sälja sin döde släktings hus så snabbt som möjligt. Men när han träffar Bea inser han att landet kanske inte är så tokigt... om det inte vore för den där jämrans kaninen. Pelle Kanins fejd med Thomas eskalerar till oanade höjder, medan de kämpar både om bondgårdens trädgård och om sin godhjärtade, djurälskande grannes tillgivenhet.

 

Mästerdetektiven Sherlock Gnomes

De roliga trädgårdstomtarna från filmen "Gnomeo och Julia" är äntligen tillbaka! I slutet av förra filmen slöt de blåa och röda trädgårdstomtarna fred, och Gnomeo fick till slut sin Julia. I "Mästerdetektiven Sherlock Gnomes" har klanerna slagits ihop och bosatt sig i London efter att deras ägare bestämt sig för att flytta till staden. Den nya trädgården är dock inte vad de hade hoppats på och Gnomeo oroas över att Julia inte längre bryr sig om honom. Problemen förstärks ytterligare när trädgårdstomtarna i Gnomeo och Julias trädgård plötsligt börjar försvinna. De måste kalla in Sherlock Gnomes för att få hjälp med att avslöja kidnapparen och rädda vännerna. Den kände detektiven och svurne beskyddaren av Londons trädgårdstomtar tar tillsammans med sin medhjälpare Watson sig an fallet. Mysteriet tar våra tomtar med på ett spännande äventyr där de träffar nya vänner och upptäcker en outforskad del av staden. Kärlek, action, jakt och mysterium står på tapeten i detta fartfyllda äventyr. Trädgårdstomtarnas Sherlock Holmes tvingas rycka in för att rädda dagen! 

 

Coco

Miguel är en ung pojke som drömmer om att bli lika bra på gitarr som sin idol Ernesto de la Cruz, Mexikos mest berömda musiker. Men i Miguels famil är all musik bannlyst sedan generationer tillbaka, då en musiker övergav sin familj och orsakade ett trauma som har fått långtgående konsekvenser. Den enda som möjligtvis förstår honom är gammelmormor Mama Coco, som han anförtror allt. Hemligheterna är säkra hos henne eftersom hon är dement, och bara kommer ihåg sin "Papa" - musikern som övergav dem. Berättelsen börjar när byn ska fira de dödas dag. En gång per år hedrar man de döda med fotografier, mat och dekorationer på altare, och tror att de under den natten återvänder till de levandes värld. Miguel trotsar familjens musikförbud, och under firandet gör han något drastiskt för att uppfylla sina drömmar. Men tilltaget går fel, och Miguel skickas över till de dödas rike. Där måste han hitta en släkting som ger honom sin välsingnelse, så att han kan återvända hem innan han själv förvandlas till ett skelett.     

 

Tjuren Ferdinand

Den klassiska berättelsen om den stora tjuren med ett stort hjärta, som hellre luktar på blommor än stångas med de andra dtjurarna. En dag misstas Ferdinans för att vara farlig och blir bortförd för att delta vid tjurfäktningar. Fast besluten att återvända till sin familj samlar han ett udda äng och ger sig ut på ett fantastiskt äventyr. Du kommer bli förtjust! 

 

LasseMajas Detektivbyrå - Det första mysteriet   (Visas from 22/10 då den släpps)

Egen text: Här får vi se hur Lasse och Maja träffas för första gången och hur det går när de löser sitt allra första mysterium ihop. Det är en bok med en mystisk hemlighet som blir stulen på skolan. Bland de misstänkta finns vatmästaren, bibliotekarien, rektorn och gympaläraren. Att de kommer lösa fallet är ju troligt, men hur gör de för att hitta den skyldige?

   
  IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis, är en barnorganisation med över 12 000 medlemmar upp till 15 år. Vi har 200 föreningar i hela landet och 1300 ledare.

I Junis händer mycket. Vi sysslar med teater, film, läger, disco, pyssel, cirkus, sport, utflykter, bakning och mycket mer! All verksamhet bygger på Junis grundsatser: demokrati, solidaritet och nykterhet.

 
Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM
www.junis.org


Telefon: 0511-37 50 60
E-post: skaraborg@junis.org

Postadress:
Junis Skaraborg
Box 353
541 28 SKÖVDE