Måste man bli medlem för att gå på Moviekids?

Ja. Alla barn som är med på Moviekids måste vara medlemmar i Junis även om de bara ser en film. Det är för att vi bara har rättigheter att visa film för våra medlemmar och inga andra. 

 

 

Hur gör jag om jag saknar medlemsansökan? 

På de Moviekidsinbjudningar vi delar ut i skolorna finns en talong att klippa av och fylla i. Är ni flera syskon men har bara en medlemsansökan kan du kopiera den så varje syskon får var sin talong att fylla i. Saknar du medlemsansökan tar du ett tomt papper och skriver ner: ditt (barnets) namn, adress, postadress, telefonnummer och personnummer. Du som inte redan beställt en gratis Junis T-shirt för det genom att ange någon av storlekarna: 116, 128, 140, 152, S, M, L eller XL. TEXTA TYDLIGT! Annars kan inte vår tidning Struten hitta hem till dig.

Du kan också skriva ut medlemsansökan i pdf-fil. Du får 3 ansökningstalonger på samma A4.

 

Vart lämnar jag medlemsansökan?

Till ledarna på din första Moviekidsträff för terminen.

 

Vad kostar det att bli medlem?

Moviekidsavgift betalar man varje termin för att man bara ska behöva betala för de terminer man kan vara med. Beloppen är olika beroende på hur många filmer föreningen visar. 5 filmer kostar 70 kronor och 4 filmer kostar 60 kronor. Exakt avgift hittar du i fliken "Våra föreningar" när du klickar på din ort. När du betalat din terminsavgift blir du medlem i Junis och du får komma på alla filmträffarna. Medlemskapet i Junis gäller innevarande kalenderår, så om du går med på vårterminen gäller ditt medlemskap hos Junis under hela innevarande år. Men för att få vara med på Moviekidsträffarna under hösten måste du betala ny terminsavgift på hösten. Väljer du att inte se filmerna på hösten har du ändå kvar ditt medlemskap i Junis.

 

Vad kostar det om jag bara vill se en film?

Du betalar samma terminsavgift oavsett om du bara ser en eller alla terminens filmer. Det är för att du betalar för ett medlemskap i Junis och inte betalar för en viss film som man gör på riktiga biografer. Så vi hoppas du kan komma på fler än en träff!

 

Vad ingår i medlemsavgiften?

Medlemstidningen "Struten"kommer hem 7 gånger per år i din brevlåda. Det är en riktigt bra barntidning så spana in den när den kommer! När du är på Moviekids eller andra Junisaktiviteter har du försäkring hos Folksam vid olycksfall och glasögon/kläder som även gäller när du tar dig till och från våra träffar. Och självklart så ingår det en massa filmtittande!

 

Ska man sälja lotter eller dra in pengar på annat sätt?

Nej, det behövs inte! Tack vare alla vuxna svenskar som köper IOGT-NTO-Rörelsens miljonlotter får vi pengar till Junis Skaraborg som också din förening får del av. Det tillsammans med kommunbidrag och din terminsavgift gör att våra föreningar kan överleva utan att du ska sälja lotter åt föreningen. Junis vill inte att något barn ska få nej från sina föräldrar till att vara med hos oss bara för att föräldern inte har möjlighet att åta sig fler uppdrag där de ska bemanna kiosker mm. 

Vill någon vuxen du känner stödja IOGT-NTO-Rörelsen kan dom köpa miljonlotter hos de flesta stora livsmedelsbutiker samt ATG-ombud. Mer information om miljonlotteriet och månadsprenumeration får du på deras hemsida www.miljonlotteriet.se

 

Kan jag vara med fast Moviekidsinbjudan inte delas ut på min skola?

Junis bryr sig inte om vilken skola du går på så länge du går i någon av de årskurser som föreningen vänder sig till. Oftast går det hur bra som hellst, men om det skulle komma fler barn än som får plats i lokalen har de elever på de skolor där vi delat ut Moviekidsinbjudan förtur till medlemskap. Om vi redan nu vet att det finns risk för att det blir fullt står det under respektive förening i fliken "Våra föreningar". För att kunna förbereda dig inför din första träff tittar du under rubriken "Hur gör jag om jag saknar medlemsansökan" här ovan. Där får du veta hur du gör en medlemsansökan att ta med tillsammans med pengarna på din första träff.

 

Kan jag vara med i 2 olika föreningar samma termin?

Om du tex. bor varannan vecka hos dina föräldrar och det finns Moviekids på båda orterna funkar det, men först efter att en förälder kontaktat Juniskonsulenten för att hitta en bra lösning. Ibland kan det bli lite knasigt när vi visar samma filmer fast olika veckor på olika ställen vilket kan göra att du får se samma film 2 gånger. Du kan själv titta efter hur det funkar på dina orter under fliken "Våra föreningar". Försök hinna kontakta oss innan så du inte behöver betala mer än en medlemsavgift samma termin.

 

  
   
  IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis, är en barnorganisation med över 12 000 medlemmar upp till 15 år. Vi har 200 föreningar i hela landet och 1300 ledare.

I Junis händer mycket. Vi sysslar med teater, film, läger, disco, pyssel, cirkus, sport, utflykter, bakning och mycket mer! All verksamhet bygger på Junis grundsatser: demokrati, solidaritet och nykterhet.

 
Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM
www.junis.org


Telefon: 0511-37 50 60
E-post: skaraborg@junis.org

Postadress:
Junis Skaraborg
Box 353
541 28 SKÖVDE