Är du en som......

- Vill göra något roligt på 3 av veckans 168 timmar?

- Skulle tycka det var en kul utmaning att bli ledare?

- Kan avstå från alkohol och andra droger?

 

Då ska du ta chansen att bli ledare i en av våra många Moviekidsgrupper! Det är något väldigt speciellt att göra något så betydelsefullt för en massa barn.

Du får möjlighet att lära barnen om Junis viktiga profiler: Drogfrihet, demokrati, mobbing/miljö samt internationell solidaritet. Allt detta samtidigt som du får tillbaks mycket glädje och uppskattning från barnen. Du har chansen att betyda något för väldigt många då vår verksamhet är veckans höjdpunkt för många barn.

För att du ska kunna bli en bra ledare erbjuder vi grundledarutbildningar varje termin. Läs mer om den under fliken "Ledarutbildning". Inga förkunskaper krävs då du kommer ingå i ett ledarteam där du få växa in i uppgifterna allt eftersom. Allt arbete görs ideellt utan ekonomisk ersättning förutom milersättning som utgår vid distriktsarrangemang på annan ort än där du är verksam. Man betalar aldrig avgifter när man deltar som ledare på tex. Junisdagen och Filmfestivallägret. Distriktets ledarutbildningar är gratis och när man varit med några år ges chansen att delta gratis på förbundets utbildningar för att kunna fortsätta att utvecklas i sin ledarroll. 

När man blir ledare måste man förbinda sig att inte dricka alkohol, narkotika eller andra gifter med berusande effekt så länge man är medlem. Det innebär alltså att man tex. inte kan dricka alkohol när man är med sina egna vänner utanför Junis. Man måste också dela våra värderingar om ett bättre samhälle utan droger då man som ledare antingen blir medlem i IOGT-NTO (om man är från 26 år och äldre) eller UNF (om man är upp till 25 år). Mer om de förbunden hittar du på www.iogt.se och www.unf.se.

 

Om du vill bli ledare eller veta mer så kontakta vår Juniskonsulent.

 

 

 

    
   
  IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis, är en barnorganisation med över 12 000 medlemmar upp till 15 år. Vi har 200 föreningar i hela landet och 1300 ledare.

I Junis händer mycket. Vi sysslar med teater, film, läger, disco, pyssel, cirkus, sport, utflykter, bakning och mycket mer! All verksamhet bygger på Junis grundsatser: demokrati, solidaritet och nykterhet.

 
Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM
www.junis.org


Telefon: 0511-37 50 60
E-post: skaraborg@junis.org

Postadress:
Junis Skaraborg
Box 353
541 28 SKÖVDE