Kl. 10.15 - 14.15 på Park-Bio i Vara

 

 

Barn som är med i Vara Moviekids anmäler sig "här" from tisdag 30/1 kl. 09.00.

Barn som är med i Saleby Moviekids anmäler sig "här" from onsdag 31/1 kl. 09.00.

Barn som är med i Skara Moviekids anmäler sig "här" from onsdag 31/1 kl 20.00

Barn som är med i Vinninga Moviekids anmäler sig "här" from fredag 2/2 kl. 09.00.

 

Om det är fullt från din Moviekidsort anmäler du dig på reservlistan "här".

 

 

Alla våra Moviekidsgrupper är egna föreningar som har föreningsårsmöte efter någon utav vårens filmer. Då får alla barn som önskar skriva upp sitt namn för att kunna ha en chans till en plats på distriktsårsmötet. Samtidigt får de med sig en informationslapp hem där det står hur man ska göra. 

Oftast öppnar anmälan dagen efter årsmötet och då är det "först till kvarn som gäller", dvs. de 5 som är snabbast på att anmäla sig efter angivet klockslag får en plats på årsmötet. För de som inte fick plats finns möjlighet att sätta upp sig som reserv och det är inte ovanligt att reserver får en plats senare vid tex. sjukdom. Så det är värt att skriva upp sig på reservlistan! Vissa föreningar brukar bli snabbt fullbokade medan andra kan ta lång tid så det behöver inte vara kört bara för att man är sen med anmälan. Överst på denna sida hittar du länkar för att göra din anmälan!

 

Då barnen är i stor majoritet på Junis distriktsårsmöte ser vi till att det blir ett möte som passar barnen bra. Men visst, det blir en hel del att sitta still, men gillar man bara det så ska man inte tveka att hänga med även om man bara går i lågstadiet. Tillsammans kommer barnen och ledarna att titta på vad vi gjorde förra året och vad vi ska göra i år i alla Junisföreningar i Skaraborg. Under mötet blir det en massa småpauser där barnen tillsammans med sin förening ska lyckas lista ut en massa saker som hör cirkusens värld till, men man gör det på väldigt galna och oväntade sätt! När årsmötet är klart korar vi en vinnande förening! Därefter avslutar vi med att dansa loss på discot innan hemresan. Vi bjuder på korv och bröd kl. 11.30 samt fika innan hemresan. Vi är inomhus hela dagen förutom vid lunchen som vi har i parken utanför om vädret tillåter. Så se till att du har jacka med dig.

På årsmötet brukar det delta ca. 30-35 barn i årskurs 1-6  från våra 7 Moviekidsföreningar samt ledare. Här får man lära sig lite mer om föreningsteknik på ett enkelt sätt och det är inte en massa handlingar/papper som barnen ska läsa under dagen. Vi berättar, visar filmer och bilder mm. för att det ska bli så lättfattligt som möjligt. De får enklare föreningsvisa uppgifter som att kolla att deras förening finns med i både verksamhetsberättelsen och arbetsplanen. Barnen brukar vara toppennöjda när de åker hem efter en dag med många nya kompisar, nya erfarenheter och många skratt. Då våra förbundsstadgar säger att barnen alltid ska vara i majoritet på årsmöten och det även är något som Ungdomsstyrelsen kräver har vi jobbat så här i många, många år.......

 

Barnen betalar inget för dagen utan det gör deras respektive förening. Föreningarna får betala även för de barn som anmält sig och sen inte dyker upp. Vi ber er därför att omgående kontakta oss ifall ditt barn inte kan åka med, så något annat barn kan får en kul dag. Det är lika trist varje år att notera att några struntat i att avboka sig och några barn fått vara hemma i onödan.

Välkomna till ett speciellt och roligt JunisÅrsmöte! 

 

 

Kontakta Junis Skaraborg på:

Telefon: 0511-37 50 60 (Glöm inte att ange ditt telefonnr. ifall du lämnar meddelande så vi kan höra av oss.)

Mejl: - Vi besvarar alltid mejlen så du vet att det kommit fram!skaraborg@junis.org

SMS: 072-338 99 09 - Vi besvarar alltid sms:en så du vet att det kommit fram!

Vid sjukdom eller annat akut samma dag ring: 072-338 99 09

 

 

FAKTA Om dagen:

Mat: Korv och bröd kl. 11.30 samt fika innan hemresan. Anmäl om du är allergisk.

Klädsel: Valfri. Vi är inomhus förutom på lunchrasten så ha med/på dig jacka. Vi byter inte om till discot.

Pengar: Ta inte med några pengar som kan komma bort. Allt är gratis och vi går inte till någon kiosk.

Värdesaker: Lämna värdesaker såsom tex. mobiler hemma då Junis försäkring inte täcker det.

Transport till och från vara: Transport till och från Vara görs med Västtrafik. Det medföljer ledare som har alla barnens biljetter. Var på plats senast 10 minuter innan tåget eller bussen går. Här nedan finns alla avgångstider.

 

 

Lidköping och Vinninga åker västtåg från Lidköping: 

Lidköpingtågstation kl. 09.19 -  åter på samma plats kl. 16.59. 

För er från Vinninga gäller att ni behöver bli skjutsade av föräldrar till och från tåget i Lidköping. Vid samåkning utgår reseersättning med 18.50 kr/mil, som vi helst swishar till förälder.

 

Skara, Ardala och Kvänum åker gemensam västtrafik-buss:

Skara busstation, buss nr. 158 kl. 09.10 - åter på samma plats kl. 15.25

Ardala busshållplats vid Ardalaskolan, buss nr. 158 kl. 09.18 - åter på samma plats kl. 15.15

Kvänum busshållplats på torget (framför ICA), buss nr. 159 kl. 09.32 - åter på samma plats kl. 14.59 

 

Saleby

Då det inte går bussar till och från Vara på lördagar brukar barnen från Saleby samåka i bil med någon förälder dit och hem. Då utgår reseersättning med 18.50 kr/mil vid samåkning, som vi helst swishar till förälder.  

     

Vara

Då vi är i barnens vanliga lokal tar sig varje barn dit på egen hand. Ingen reseersättning utgår. 

  
   
  IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis, är en barnorganisation med över 12 000 medlemmar upp till 15 år. Vi har 200 föreningar i hela landet och 1300 ledare.

I Junis händer mycket. Vi sysslar med teater, film, läger, disco, pyssel, cirkus, sport, utflykter, bakning och mycket mer! All verksamhet bygger på Junis grundsatser: demokrati, solidaritet och nykterhet.

 
Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM
www.junis.org


Telefon: 0511-37 50 60
E-post: skaraborg@junis.org

Postadress:
Junis Skaraborg
Box 353
541 28 SKÖVDE